Rhodesian Ridgeback Kennel:

Over Ngwani

 
Wij zijn Robin en Pascalle en wonen met onze twee kinderen in Noord-Brabant, het gezellige stadje Tilburg.
 
                         
 
Tevens behoren tot het gezin onze 3 Rhodesian Ridgebacks!  
                                                    
In november 2004 is onze eerste Rhodesian Ridgeback gekomen: Ylifra Rodi. Rodi is een lieve, maar bovenal rustige reu die erg gehecht is aan zijn gezin. Iets gereserveerd tegenover vreemden, maar als hij je eenmaal kent is hij je beste vriend. Naast trainingen is Breitensport echt zijn ding!

                                                                                   

Ngwani Chayenna Ntombi Ashanti, oftewel: Shanti, geboren op 29-08-2009. Zij vindt alles en iedereen geweldig en begroet je ook dolenthousiast, als het even kan springt ze tegen je aan en lebbert je helemaal af. Ook wil ze nog weleens wat ondeugende streken uithalen, zoals het slopen van haar fatboy (al diverse malen)!

                               

Op 6-11-2011 is Ngwani Chayenna Ntombi Binti geboren. Binti is een lief, vrolijk, erg ondeugend hondje met, net als haar moeder Chayenna, een open karakter. Ze daagt het liefst onze kater Gizmo uit, maar vindt het ook heerlijk om met je te knuffelen en bij je te slapen.

                                            

Tevens toegevoegd aan onze kennel: Ngwani Chayenna Ntombi Boseda (geboren op 6-11-2011) en woont bij Paul en Lucia. Ziva is een vrolijk, stabiel en  lieve meid, tevens erg nieuwsgierig.

Wij hopen in de toekomst een pup van Ziva aan onze roedel toe te voegen!

                                             

De grootste hobby van de honden is toch wel heerlijk liggen lamballen in het zonnetje buiten op plaats of met de kop op de vensterbank alles in de gaten houden. Een wandeling door het park, in de bossen of duinen wordt zeer gewaardeerd, zwemmen vinden ze ook helemaal geweldig!

                 

Kennel info

Onze kennelnaam ”Ngwani” is begin 2009 aangevraagd bij de Raad van Beheer en is goedgekeurd door de FCI. Uiteraard zijn wij lid van de RRCN, BRRC & NRRV.

Fokken is voor ons iets waar we heel zorgvuldig mee omgaan. Pups worden gefokt volgens alle daarvoor geldende reglementen van de rasvereniging. Beide ouderdieren verkeren in goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Wij geven de moederhond ruim voor de dekking foliumzuur, dit verkleint de kans op een pup met Dermoid Sinus! Vier weken na de dekking wordt er een echo gemaakt om te kijken of ze daadwerkelijk drachtig is en zo ja, hoeveel pups we mogen verwachten. Blijkt ze inderdaad drachtig te zijn, dan krijgt ze extra (puppy)voer.

De aankoop van een pup, moet altijd zorgvuldig overwogen worden. Bedenk goed of de komst van een nieuwe huisgenoot, die veel tijd en energie vraagt, past in de persoonlijke omstandigheden. De gemiddelde levensduur van een Rhodesian Ridgeback is 10 jaar, de keus voor een pup mag geen impulsieve beslissing zijn.

Het is onze verantwoording als er pups geboren worden, dus is het ook onze verantwoording, om voor de pups een zo goed mogelijk thuis te vinden. Daarom maken we graag van te voren kennis met eventuele toekomstige eigenaars. Ook als er pups zijn hebben we graag geregeld contact met aanstaande eigenaars, om zo goed mogelijk over de pups te kunnen adviseren.

Als je op de wachtlijst voor een pup wilt worden geplaatst, stuur dan een email waarin je je voorstelt met je persoonsgegevens, adres en telefoonnummer, met vermelding van voorkeur voor kleur/aftekening alsmede geslacht van de door jou gewenste pup.

Plaatsing van de wachtlijst schept geen enkele verplichting. Wel verwachten wij dat je ons ervan op de hoogte brengt wanneer u elders eerder een pup hebt gevonden, dan wel de aanschaf van de pup niet door kan gaan, want dan kunnen wij iemand anders blij maken met jouw plaats op de wachtlijst. Mocht je, i.v.m. een te lage plaats op de wachtlijst, dan wel een gering aantal pups, niet in aanmerking komen voor een pup, dan word je automatisch geplaatst op de wachtlijst van het volgende nest met de kleur van jouw voorkeur.

Verder verwachten wij van jou dat je de gang van zaken rond de dekking, de dracht, de geboorte en de ontwikkeling van de pups volgt, via deze website. Wij besteden onze tijd liever aan onze honden en de pups, dan aan het voortdurend verstrekken van informatie die ook op de website te vinden is.  Mocht je echter behoefte hebben aan specifieke, aanvullende informatie, aarzel dan niet ons te bellen, of liever nog: te mailen.
 
Disclaimer
Wij behouden ons het recht voor om niet over te gaan tot verkoop van een pup, wanneer ons blijkt dat de motivatie te gering is, de pup uitsluitend wordt gezien als een artikel of statussymbool, de toekomst van de pup in het gezin onzeker is, of er anderszins geen sprake is van een vertrouwensrelatie tussen ons en de pupkoper(s).
 

Nadat de pups geboren zijn worden ze, net zoals de moeder, gecontroleerd door de dierenarts!

                                   
 
De pups groeien op in onze woonkamer en worden optimaal gesocialiseerd, de eerste vier weken krijgen moeder en pups alle rust die ze nodig hebben, de drie R's staan hierin centraal: Rust, Reinheid en Regelmaat!
 
Het bezoek is welkom op afspraak vanaf de 4e week, zodat de pups kunnen wennen aan andere mensen/kinderen.         
                          
Zodra de pups een week of 4 zijn mogen ze naar buiten op de plaats en al spelend wordt onze huiskamer verkend! Vanaf de 6e week (na de 1e enting) gaan ze mee op straat o.a. leren ze hier meelopen aan de riem, er wordt kennisgemaakt met (onze) andere honden, mee naar de dierentuin, een ritje met de auto, mee naar de basisschool en in de Doggyride mee naar de markt/stad etc. Er wordt door ons veel tijd besteed aan het socialiseren van de pups. Het socialiseren is niet klaar, als de pups bij ons vertrekken. Aan de nieuwe eigenaar is de taak om hiermee verder te gaan. Het gaat niet alleen om socialiseren, maar ook om continueren en habitueren.
                                   
Wanneer de pups 7 weken zijn, wordt er een puppytest afgenomen.
Wij zoeken samen met de pupkopers welke pup het beste past in hun "gezinssituatie".
Met de 8 weken mogen de pups het nest verlaten, met stamboom en een koopcontract! Ze zijn door de dierenarts gecontroleerd, ontwormd en ingeënt en krijgen een Europese paspoort. Uiteraard zijn ze ook gechipt.
Nestinventarisatie vindt plaats door de RRCN.
 
We proberen om jaarlijks een reünie te organiseren.
                  
 
Alle Ngwani pups worden verplicht geröntgend op HD & ED!
 
U krijgt van ons mee: een mapje met naslagwerk en een puppypakket.
Hebben de pups eenmaal een warme mand gevonden bij hun nieuwe baasjes, dan zijn we altijd bereikbaar voor steun, vragen en/of advies. Natuurlijk ontvangen we ook graag leuke berichtjes en foto's  en eventueel behaalde resultaten.